“Er mogen zijn zoals je bent,
is stralen van binnenuit.”

WERKWIJZE
STRALEND JEZELF & OUDERSCHAP

Tijdens de coaching en/of therapie sessie(s) wordt er gebruik gemaakt van verschillende methoden en technieken zoals: familieopstellingen, IoPT, opvoedopstellingen, innerlijk kindwerk, lichaamsbewustwording, narratieve therapie, mindfulness en groeimindset.

Met de methode opstellingen maak je een vraagstuk of verlangen helder door personen, vloerankers, voorwerpen in de ruimte of poppetjes op tafel neer te zetten. Door naar jouw innerlijke beeld te kijken, het te ervaren en letterlijk stappen te zetten, krijg je nieuwe inzichten en ontstaat er verandering van binnenuit. Opstellingen kunnen over van alles gaan: familie, gezin, werk, loopbaan, iets in jezelf of een fysieke klacht.

Familieopstellingen en systemisch werk maken onzichtbare en onbewuste processen en patronen zichtbaar. Je ontdekt hoe jouw familiesysteem je beïnvloed, waar bepaalde patronen of blokkades vandaan komen en hoe dat komt. Tevens kunnen pijnlijke herinneringen en/of diepe emoties verzacht en geïntegreerd worden. 

Een familieopstelling helpt je persoonlijk te groeien, steviger te staan, fijner in contact met jezelf en anderen te zijn. Er ontstaat meer rust en evenwicht in jezelf en de situatie. 

IoPT staat voor Identity-oriented Psychotrauma Therapy. Het wordt ook wel de ‘intentie-methode’ of een opstelling van het verlangen genoemd. Tijdens een IoPT proces worden de verschillende delen van jezelf opgesteld, wat zichtbaar maakt hoe ze zich tot elkaar verhouden en er opnieuw verbindingen gelegd kunnen worden.

Een resonantieproces helpt je diepgaand inzicht te krijgen in verborgen dynamieken, overtuigingen en onopgeloste trauma’s. Je gaat jezelf beter begrijpen, gevoelens beter toelaten, komt los van patronen, je word veerkrachtiger en komt dichter bij je ware zelf.

Doordat ik mindfulness combineer met opstellingen, leer je je lichaam, emoties en gedachten beter kennen en het overzicht te behouden. We blijven met aandacht bij het proces, zodat er rust, ruimte en een veilige omgeving voor jouw proces is.

Hoe het in zijn werk gaat

Eerste sessie

In onze eerste sessie bespreken we waar je nu staat, hoe je daar bent gekomen en wat je graag wilt. We gaan meteen aan de slag.

De sessies kunnen in de natuur, op locatie en online plaatsvinden.

werkwijzehoelangzand

Hoe lang

Elke sessie duurt ongeveer 90 minuten. Zo hebben we de tijd en ruimte om op jouw tempo tot de kern te komen.

Hoe vaak

Eén sessie geeft je al veel inzichten en verandering mee.

Bij 3 sessies ga je verder en dieper, waardoor je een mooi ontwikkelingsproces doormaakt.

Het doel

Dat je na iedere sessie met nieuwe inzichten dichter bij jezelf komt, je steviger komt te staan en je je steeds vrijer voelt in jezelf.