Wortels en Vleugels logo

“Er mogen zijn zoals je bent,
is stralen van binnenuit.”

WERKWIJZE
STRALEND JEZELF & OUDERSCHAP

Ik werk met familieopstellingen, IZR/Iopt, lichaamsgericht innerlijk werk, mindfulness en holistisch.

Met de methode opstellingen maak je een vraagstuk of verlangen helder door personen, vloerankers, voorwerpen in de ruimte of poppetjes op tafel neer te zetten. Door naar jouw innerlijke beeld te kijken, het te ervaren en letterlijk stappen te zetten, krijg je nieuwe inzichten en ontstaat er verandering van binnenuit. Opstellingen kunnen over van alles gaan: familie, gezin, werk, loopbaan, iets in jezelf of een fysieke klacht.

Familieopstellingen en systemisch werk maken onzichtbare en onbewuste processen en patronen zichtbaar. Je ontdekt hoe jouw familiesysteem je beïnvloed, waar bepaalde patronen of blokkades vandaan komen en hoe dat komt. Tevens kunnen pijnlijke herinneringen en/of diepe emoties verzacht en geïntegreerd worden. 

Een familieopstelling helpt je persoonlijk te groeien, steviger te staan, fijner in contact met jezelf en anderen te zijn. Er ontstaat meer rust en evenwicht in jezelf en de situatie. 

IZR/Iopt staat voor interactieve Zelf-Resonantie en
Identiteitsgerichte psychotraumatheorie en therapie. Het wordt ook wel een opstelling van het verlangen genoemd. Tijdens een  IZR/Iopt proces worden de verschillende delen van jezelf opgesteld, wat zichtbaar maakt hoe ze zich tot elkaar verhouden en er opnieuw verbindingen gelegd kunnen worden.

Een resonantieproces helpt je diepgaand inzicht te krijgen in verborgen dynamieken, overtuigingen en onopgeloste trauma’s. Je gaat jezelf beter begrijpen, gevoelens beter toelaten, komt los van patronen, je word veerkrachtiger en komt steviger te staan.

Doordat ik mindfulness combineer met opstellingen, leer je je lichaam, emoties en gedachten beter kennen en het overzicht te behouden. We blijven met aandacht bij het proces en wat er zich afspeelt in jou. Hierdoor ontstaat er rust, ruimte en een veilige omgeving voor jouw proces.

"Werken vanuit de kern,
daar ligt de oplossing voor werkelijke verandering"

Bij lichaamsgericht innerlijk breng ik je zittend op een stoel naar de diepere stille lagen van je bewustzijn. We maken op dit bewustzijnsniveau contact met je overtuigingen, vastgelopen denkpatronen of blokkade’s in je lichaam en transformeren of herprogrammeren we ze.
Mede doordat je lichaam in diepe rust is, kom je beter in contact met jezelf, laad je energetisch op en zul je in het dagelijks leven beter je gedachtenpatronen en signalen van je lichaam herkennen.

Het is een mooie innerlijke reis die diepgaand werkt, je meer energie en helderheid geeft en je dichter bij je eigen waarheid en wijsheid brengt. Lichaamsgericht innerlijk werk combineert verschillende methoden, waaronder emotioneel lichaamswerk, lichte hypnose, innerlijk kind werk, mindset en mindfulness.
Ook opstellingen zijn op dit niveau mogelijk.

Hoe het in zijn werk gaat

Eerste sessie

In onze eerste sessie bespreken we waar je nu staat, hoe je daar bent gekomen en wat je graag wilt. We gaan meteen aan de slag.

De sessies kunnen ook online plaatsvinden.

werkwijzehoelangzand

Hoe lang

Elke sessie duurt ongeveer 90 minuten. Zo hebben we de tijd en ruimte om op jouw tempo tot de kern te komen.

Hoe vaak

Reken op 3 sessies. Na de eerste sessie komen er meestal andere vragen naar boven die je verder wilt onderzoeken. Dan zijn 3 sessies voldoende voor een vollediger beeld en diepgaande verandering.

Het doel

Dat je na iedere sessie met nieuwe inzichten dichter bij jezelf komt, je steviger staat en je vrijer voelt je om eigen pad te gaan.